Nyt tag hjælper bierne

0
613
Bi tag biavler udvikler taget Lange led Pressefoto.

Bi-venligt tag skaber nye levesteder for de truede danske honningbier og vilde bier.
Det nye grønne tag, der hedder ”Bee-Friendly Roof”, giver bierne lyst til at boltre sig i blomsternes nektar. På den måde danner taget et levegrundlag for danske bier, så vi også fremover kan glæde os over biernes bestøvning. Virksomhederne Nature Impact og Phønix Tag Materialer præsenterer det nye tag.

Bi tag biavler udvikler taget Lange led Pressefoto.

– Til det nye bi-venlige tag har vi omhyggeligt udvalgt forskellige typer af planter, så vi skaber variation og dermed tiltrækker så mange forskellige arter af bier som muligt, siger Søren Storm, der er produktchef hos Nature Impact Roof, som udvikler og producerer taget.

Et blomstrende tæppe til bierne
Specielt fra maj til september bliver taget til et smukt blomstrende tæppe, hvor bierne kan boltre sig i den nektar, der er ellers efterhånden er sjælden at finde.

– Landskaberne bliver mere og mere ensartede og sterile, og det skader bestøvningen af afgrøder og truer produktionen af mad. Derfor lancerer vi det nye grønne tag, der skaber nye levesteder til bierne, siger salgs- og marketingdirektør Kenneth Vraa fra Phønix Tag Materialer, der forhandler taget.

Planterne er udvalgt i samarbejde med NGO’er.

Undgå en økologisk katastrofe

Bee Freindly Roof Phonix Tag Materialer.
Pressefoto.

Der er al mulig grund til at skabe nye levesteder til bierne. Spritny forskning viser, at 75 % af alle insekter i 63 naturreservater i Tyskland er forsvundet de seneste 27 år.

Professor Dave Goulson fra Sussex University i Storbritannien kalder disse resultater forfærdende og siger til avisen The Guardian, at ”vi har kurs mod en økologisk dommedag”.  Også i Danmark er bestanden faldet.

Flere informationer hos:

Kilder vedr. bi-bestanden:
Ritzau/FLA – Forskere advarer om økologisk Armageddon, 23.10.2017
https://www.fla.de/wp/dailys/25286/   

The GuardianWarning of ‘ecological Armageddon’ after dramatic plunge in insect numbers, 18.10.2017

https://www.theguardian.com/environment/2017/oct/18/warning-of-ecological-armageddon-after-dramatic-plunge-in-insect-numbers

Dansk vinkel:

Altinget:
Aktuel Naturvidenskab – Humlebier er på retur, 2012 http://aktuelnaturvidenskab.dk/fileadmin/Aktuel_Naturvidenskab/an2_12humlebi.pdf 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.