Historien om ISOVER / Glasuld

1
23146
Fabrikken i Vamdrup, som den så ud i 1982. Foto: Copyright Saint-Gobain ISOVER

Den 11. februar 1982 kom den første glasuld på båndet i Vamdrup og siden er der produceret tonsvis af glasuldsisolering i Vamdrup. I begyndelsen af 80’erne opførte Superfos glasuldsfabrikken på Østermarksvej i Vamdrup, og den blev dengang betegnet som verdens mest moderne mineraluldsfabrik. Fabrikken dannede grundlag for forsyning af isolering til det danske marked samt en betydelig eksport andel.

Fra Superfos til Saint-Gobain ISOVER
Saint-Gobain ISOVER i Vamdrup blev oprindeligt stiftet af Selskabet for Kemisk Industri i 1935 (Kastrup), som havde en produktionsvirksomhed til fremstilling af glasuldsisolering under mærket Glasuld. Selskabet skiftede senere navn til Superfos.I slutningen af 70’erne nåede fabrikken i Kastrup et produktionsloft og der var behov for at udvide produktionen for et efterkomme efterspørgslen af Glasuld. Vamdrup havde som driftig kommune gjort en stor indsats for at tiltrække arbejdspladser og Superfos valgte at placere den nye fabrik her.

I 1982 blev fabrikken i Vamdrup taget i brug og den har lige siden produceret store mængder af glasuldsisolering. Glasuld blev produceret efter den patenterede TEL-metode, som tilhører Saint-Gobain i Frankrig. Derfor var det helt naturligt, at Saint-Gobain-koncernen overtog Glasuld, efter at Superfos i 1988 ønskede at koncentrere sine kræfter på andre produktområder. I 2000 ændrer produktet navn fra Glasuld til ISOVER.

Nogen har været med hele vejen
Hos Saint-Gobain ISOVER er vi stolte over at have medarbejdere der har været med hele vejen. Ikke mindre end tre 35 års og fire 30 års jubilarer er der i 2017. Sammen med deres kollegaer har de været med til at føre fabrikken gennem de skiftende udfordringer til det høje niveau, den har i dag. Fabrikken i Vamdrup har fået stor betydning for koncernen på verdensplan. Udover den store produktivitet har fabrikken vist helt nye veje for produktion med respekt for miljøet. Mange af de danske ideer er overført på anlæg andre steder i verden.

Troen på fremtiden
Efter 35 år produceres der stadig glasuldsisolering som anvendes indenfor alle typer nybyggeri eller renoveringsopgaver. Som isoleringsmateriale er glasuld blandt de mest anvendte materialer i Danmark og verden. Derfor fæstner to store investeringer i 2015 troen på en aktiv fremtid for fabrikken i Vamdrup mange år endnu. Saint-Gobain ISOVER investerede mange millioner kroner i en ny smelteovn og hærdeovn. Produktlinjen med den nye hærdeovn er blandt de mest fleksible produktlinjer Saint-Gobain ISOVER har på verdensplan.

Jubilæet på fabrikken i Vamdrup var i 2016.

1935 – Grundlæggelse af Dansk Glasuldsfabrik i Kastrup
1982 – Glasuldsfabrikken flytter til Vamdrup
1988 – Bliver medlem af Saint-Gobain gruppen
2000 – Produktet ændrer navn fra Glasuld til ISOVER
2000 – Virksomheden ændrer navn til Saint-Gobain ISOVER a/s
2002 – Regionen ISOVER Scandinavia grundlægges
2016 – Virksomheden ændrer navn til Saint-Gobain Denmark A/S

Skriver Saint-Gobain ISOVER på hjemmesiden isover.dk

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.