Aktion mod social dumping

0
698

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog fra tidligt onsdag morgen og op ad formiddagen kontrol af flere virksomheder i Odsherred og Holbæk kommuner sammen med SKAT, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) for at kontrollere, om eventuel brug af udenlandsk arbejdskraft skete efter gældende regler. I Vig-området beskæftigede en virksomhed inden for fødevareproduktion arbejdskraft fra Brasilien, Portugal, Australien og England, men alt foregik efter gældende regler. I Nykøbing Sj.-området beskæftigede en virksomhed inden for anden detailhandel en 24-årig mand fra Ukraine, som ikke havde orden i papirerne. Han blev derfor anholdt og sigtet for ulovligt arbejde i Danmark. Hans sag blev strafferetligt afgjort med det samme, hvorefter Udlændingestyrelsen bestemte, at manden skal udvises af Danmark med et indrejseforbud de næste 2 år. I Nykøbing Sj. blev en virksomhed inden for autobranchen forsøgt kontrolleret, men ingen var til stede. Dagens sidste kontrol foregik på en byggeplads i Holbæk by, men her traf myndighederne heller ikke nogen i forbindelse med kontrollen.

Myndighederne vil også i fremtiden foretage sådanne kontroller inden for forskellige brancher, hvor udenlandsk arbejdskraft muligt kan være beskæftiget.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.